Den snille kjempen

Litt om rasen: 

- Maine Coon katten er.. spesiell. Hypersosiale katter som er ekstremt nyskjerrige og pratsomme, så privatliv kan du bare glemme. Rasen er kjent for noen spesielle trekk:

 

- Sitt merkelige forhold til mat og vann: 

Mange av de spiser og drikker nemlig med hendene sine, akkurat som en vaskebjørn. De er forresten like frekke og underholdende som en vaksebjørn også wild De elsker vann, de plasker rundt i bollen sin som bjørner på fisking. Noen av de er til og med glad i bading (Absolutt ikke alle). Bruk en skikkelig stor og tung skål som er vanskelig og velte, jeg bruker fontener beregnet for hunder. 

 

- Så er det dette med hvor pratsomme de er da:

Mange har nok hørt rykter om at MCO ikke kan mjaue som en vanlig huskatt, mange sier til og med at de ikke sier noenting. Jeg kan fortelle at dette er så langt ifra sannheten du kommer, for jeg har aldri sett eller hørt et dyr snakke så mye i hele mitt liv. Deres register er helt fantastisk stort, og de vet å bruke hele registret i forskjellige situasjoner. Du lærer fort hva de vil. De snakker når de leker, når de spiser, de roper og graver når de drikker, og noen ganger kan du finne en MCO stå å rope ned i sluken i kjøkkenvasken for å lytte på sitt eget ekko. Det knittrer i hele katten når det er fugl underholdning fra kjøkken benken, de trakker rundt og kurrer som en due når de kjeder seg eller leker. 

 

- Den snille kjempen: 

Maine Coon katten er en veeeldig bedagelig, avlappet og ekstremt kosete rase. De går stort sett veldig godt overens med de fleste andre dyr. De er fantastiske vesner med MASSER av personlighet. De er veldig intelligente, og kan raskt læres opp til små triks som "Nuss" og "Fetch". MCO er den største tamrasen. De vokser sakte, og er ikke ferdig utvokst før ved 4 - 6 års alder. Derfor er det så viktig med riktig mat. De må ha skikkelig fôr med masser av deilig kjøtt. Styr unna fôr med karbohydrater, slik som Royal Canin. Jeg velger Vigor & Sage for mine dyr. Tilbake til rasen: De minner mer om folk enn om dyr, å på grunn av dette mener jeg at MCO IKKE alltid er den beste førstegangs katt. Ja, de er snille som dagen er lang. De har veldig lang lunte, og siden de er så nysgjerrige så er de lett og bygge forhold med. Men de krever litt mer enn en huskatt. De krever sitt når det kommer til pels stell, å du må ikke glemme hvor nysgjerrige de faktisk er så ikke gå ifra maten din! tonqueout De er så gøyale med sine merkelige påfunn, å så fantastisk kjærlige og kosete. Dette er skikkelige klinepuser heartDe er veeeeldig vanedannende. Dette er viktig og huske når du skal ta første kloklippen, katten vil ikke, og du gir etter. Det bli aldri glemt, å du har mistet taket. MCO er en stor pusekatt som trenger å vite hvem som er sjef.

 

- Ryktene sier også at MCO er veldig utsatt for sykdom:

Rasen er ikke mer utsatt enn andre katter, men blir lettere tolket som det da du reiser oftere til dyrlege på skjekk enn hva du gjør med en huskatt, desverre. Det de derimot ER utsatt for er ensomhet som kan lede til veldig alvorlige sykdommer. Derfor selger jeg ikke katt til hjem der den må være alene katt. De trenger en kompis de kan leke og ikke minst snakke med. Alle mine katter er testet for HCM (hjertefeil). Derfor kan jeg med stolthet si at alle unger fra her er N/N fra foreldre heart

paw